Uus/Vana Mina

Uus/Vana Mina

teisipäev, 7. jaanuar 2014

Pokkeriartikkel

http://pokker.postimees.ee/2652108/eesti-2012-aasta-parim-netimangija-andres-allsalu-teenis-2013-aastal-ule-500-000-dollari

Esiteks soovin õnnitleda Andres Allsalud ulme aasta puhul. Paljud ei saa aru, kui palju selline tulemus tööd vajab. Kes see jobu oli, kes mõtles sellise - kel ei vea kaardimängus, veab armastuses - lause välja?

Tore, et ka selliseid artikleid avaldatakse. Enamjaolt on see positiivne, promob pokkerit kui oskusmängu. Kuigi seal/kommentaarides on umbes vihjatud, kui palju vaeva on vaja näha (ala 128 turniiri päevas) ja kui meeletut distsipliini see nõuab, siis vähemalt 80% ei saa sellest aru. Ja siit tuleb see AGA.

Mis te arvate mitmed noored/täiskasvanud/vanad peamiselt alfaisased mõtlevad: 500k dollarit aastas? 5-8 töötundi päevas? Arvuti ees mingit kaardimängu toksida? Bossi ka pole? Kui raske see saab olla? Show me the money!

Kannavad 50 eurot kontole, (hea, kui isegi) alustavad 1.50 HT-dest. Vahet ei ole, kui alguses hästi läheb, tahad ikka kiiremini ja rohkem raha „teenida“. Sa ei suuda egole alla vanduda - kui võidad, siis "I'm so good", kui kaotad, siis "I'm so unlucky". And before you know it, oled augus ja proovid tagasi võita seda, mis on läind! Saan aru, et seda halli massi ongi vaja, et võitvad mängijad saaksid elatuda. Ja ma ei taha seda klišeelist lauset kuulda, et „lollidelt tulebki raha ära võtta!“.

Miks mitte näiteks panna artikli alla „Do-not-try-this-at-home!“ stiilis soovitus, et tegemist on aastate pikkuse õppimise/harjutamise/higi/vaevaga? Te võite sattuda hasartmängurluse küüsi!

Mis kõige nukram, et mitte isegi ei mängita kõik oma viimsed sendid maha, vaid ka (üldiselt palju) võlgu. Aga need stoorid ei jõua meediasse, kuid see ei tähenda, et inimesed ei tea sellest. Need liiguvad suust-suhu ja siis me, pokkerimängijad, imestame, miks meid ei respectita?

PS. Olen Pokerstarsis HT-des kõvasti oma bankrollist magama pannud. Enamasti tiltides ja purjus peaga kõrgetel panustel mängides. Üks väheseid kordi pokkerit mängides, kui tundsin, et olen sõltuvuses.

(Omamoodi meeldetuletus endale).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar